Combinerace

 

 

 


WELKOM OP HET SPEKTAKELWEEKEND 2018 IN MARIENVELDEHet spektakelweekend begint op zaterdag 18 augustus, 's middags om 16.00 uur met het NK gazonmaaierracen.
Wat ooit als een grap begon is uitgegroeid tot een sport met veel spanning en sensatie. De deelnemers ontwikkelen en onderhouden hun racemaaiers zelf en dienen zich daarbij te houden aan een regelement. In 2018 bestaat het NK uit 10 wedstrijden door heel Nederland. Er wordt gereden in twee verschillende klasse"s, de super standaardklasse en de special klasse. Bij de superstandaardklasse zijn de machines nog voorzien van een orginele motor van max. 22 PK. In de specialklasse worden deze motoren vervangen door motoren van max. 600cc, zoals Honda CBR 600 of KTM SX motoren. De hoge vermogens met de relatief lage machinegewichten zorgen gegarandeerd voor spektakel. De machines halen snelheden tot 100 km/h op de voor het publiek overzichtelijk circuit, coureurs die alleen op de achterwielen over het rechte stuk komen en driftend door de bochten gaan om zo hun tegenstander voor te blijven.
NK gazonmaaierracen

 

http://www.gazonmaaierracen.nl/index.php/programma
Direct na dit NK gazonmaaierracen om 20.00 uur prijsuitreiking,  met aansluitend ´s avonds vanaf 20.30 uur
een grandioos "Dors
(t)feest" in de grote feesttent. Tent open om 20.30 uur en vanaf ongeveer 21.30 uur zal de band "The HotStuds" de bezoekers trakteren op een avond vol legendarische nummers uit de jaren 50,60 en 70, een show van feest en herkenning en natuurlijk plezier en gezelligheid.

 

 


Zondag 19 augustus start de 22e internationale Combinerace vanaf 11.00 uur met een presentatie/remmentest van de deelnemers, afkomstig uit Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.
De combineraces worden verreden in Standaard, Vrije klasse voor heren en een damesklasse met zowel standaard als vrijeklasse combines.

  

Bij de standaardklasse dienen de motor en de riemaandrijving origineel te blijven. De motor mag opgevoerd worden en aanpassingen aan de poelies is ook toegestaan, deze combines bereiken inmiddels snelheden van meer dan 80 km/h. Er wordt gestart met 10 combines naast elkaar, wat op de snel smaller wordende baan leidt tot spectaculair trek- en duwwerk met de logge gevaarten.

combinerace

Bij de vrije klasse is men vrij in de keuze van motoren, transmissies en assen. Deze machines met brullende V-8 motoren van 300 pk tot wel 500 pk, en rondom vol geveerd,  halen met gemak snelheden boven de 100 km per uur op de grasbaan in Marienvelde.


Deze wedstrijd is normaliter de vierde in de reeks van vijf, welke meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. En zoals uit het verleden blijkt, vaak de doorslaggevende wedstrijd in dit kampioenschap. Dit levert bij ons extra spanning en sensatie op.
Ook het plaatselijke CRM-team is met 5 machines aanwezig. Ralph Klein Gunnewiek, Bart te Molder en René Krabbenborg met 3 snelle combines in de standaardklasse. De Special combines van Joeri Domhof/Bart Klein Holkenborg/Jelle Reukers en Tim Beerten strijden mee voor de punten in de vrije klasse.
Tussen de diverse races door wordt het publiek op ludieke wijze vermaakt. Naast de combineraces vermaken we het publiek met een Banger-cross, een soort auto rodeo. Een 40a50-tal getrainde durfals laat het publiek zien wat je zoal met oude auto's kunt doen, een soort grazy-cross maar dan extremer. Gezien de reakties uit het verleden een zeer spectaculair onderdeel van deze dag.


Demo gazonmaaierrace. De NK deelnemers vervolgen hun wedstrijd van gisteren met een demonstratie vandaag. Met omgebouwde en opgevoerde zitmaaier racet men tegen elkaar met hoge snelheden, dat zijn weerga niet kent. Aan de buitenkant orgineel, onderhiuds voorzien van een motorblok met vele PK's en op zo'n klein zitmaaiertje altijd een kunst om er dan op te blijven zitten. Zeer spectaculair om te zien.

De diverse onderdelen worden aan elkaar gepraat; door  de "stem zonder rem": Wim Bremmer  en Dirk-Jan Vreman, de lokale spraakwaterval en held van zowel Heelweg-oost als west. Zij zullen ervoor zorgen, dat er geen stiltes vallen. Zelfs rustige momenten zullen door hun klinken alsof er een strijd is op leven en dood..

We besluiten de zondagmiddag met een daverend spektakel, de Destructionderby met de Bangers. Bedoeling is, dat er slechts één auto nog rijdend de arena kan verlaten. wat overblijft is een verwrongen berg blik en staal, waar oud ijzer boeren watertandend naar zullen kijken!


bangersbangers

Direct na de cross (± 17.00) en de daarbij behorende prijsuitreikingen, barst het "Combine-feest" los in onze feesttent met de band: "De Wethouders"


 
 
Nieuw dit jaar! Een buitenpodium met medewerking van "The dukes of Hengel"
 

 
Voor de kinderen is er gratis kindervermaak: Luchtkussen, Schmink en balonnen knopen en gratis ranja. Er is volop gelegenheid om de inwendige mens te versterken.

Het evenement vindt weer plaats aan de Zanddijk/Zompweg tussen Marienvelde en Halle.Let op: Het is niet meer toegestaan dat er eigen consumpties worden meegenomen !!
De entree bedraagt zaterdag voor NK gazonmaaierrace: € 5,00 en het Dors(t)feest is €7,50 (incl NK gazonm).
 Zondag bedraagt de entree € 10,00.
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree en parkeren kost niets!
Voor
weinig geld wordt er veel vertier geboden!